Het huishouden op de schop

Contact

Adres:
Nederlands Volksbuurtmuseum
Waterstraat 27
3511 BW Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Nu te zien in het Volksbuurtmuseum: Het huishouden op de schop. Een tentoonstelling waarbij huishoudelijke objecten van de depots van het museum zijn gehaald. Het museum laat zien hoe het huishouden in de afgelopen honderd jaar gedaan werd en wat voor een veranderingen (technische) ontwikkelingen ons hebben gebracht.

Zolderschatten
Op de zolders van het Volksbuurtmuseum worden talloze voorwerpen bewaard uit het dagelijks leven. Veelal voorwerpen die gebruikt worden in het huishouden. Niet zozeer van grote geldelijke waarde, maar wél van grote sentimentele waarde.

Het huishouden op de schop
Via deze voorwerpen komen je te weten hoe er vroeger thuis geleefd werd. Je ziet vooral dat vrouwen hier een grote rol in speelden. Hoe deed je de was zonder wasmachine? Kun je je voorstellen hoe het is om een maaltijd voor een groot gezin te koken met alleen een petroleumstel? Kom kijken!

High tea of kookworkshop
Een bezoek aan de tentoonstelling is te combineren met een high tea of kookworkshop fermenteren bij Café-atelier Lucas in de Wittevrouwenstraat.

Wanneer

  • Het museum is gesloten op alle maandagen en alle officiële feestdagen. Let op: momenteel worden er geen rondleidingen gegeven ivm corona-maatregelen.

Prijzen

  • Volwassenen€ 6,00
  • KinderenGratis (kinderen t/m 12 jaar)
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis (museumkaart, U-Pas, donateurs)

Reviews