Kunst van het vinden - beelden en objecten

Contact

Adres:
Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Daar waar natuur en mens samenkomen, op de scheidslijn van de elementen, daar waar de zee alles aanspoelt en de natuur weer teruggeeft, daar is waar kunstenaar Ton Paauw zijn inspiratie vindt.
Zwerfstenen, drijfhout, maar ook scherven, keien en andere vondsten. Hij laat zich verrassen door wat hij tegenkomt en wat hij vindt inspireert hem tot het maken van beelden en objecten.

De expositie ‘Kunst van het vinden’ omvat verschillende series waarin de veelzijdigheid van het werk te zien is. Zo is er de serie ‘oergereedschap’, de objecten in deze serie kenmerken zich door hun oervorm, eenvoud en puurheid. In de serie ‘mensvormen’ hebben houten mensfguren ieder een eigen karakter. De serie ‘orde in wanorde’ toont rangschikkingen en stapelingen van stenen en scherven. De serie ‘buitenbeentjes’ vormt een eigen categorie van losse objecten waarin Ton Paauw zich van zijn originele en ludieke kant laat zien.

Het werk is het resultaat van het bijeenbrengen van verzamelingen, die begonnen is met kijken. Ton Paauw: ‘Kijken is voor mij heel belangrijk, daar begint het vinden. Alles wat uitzonderlijk is raap ik op. Het proces van kijken, vinden en verzamelen roept bij mij een aards gevoel, een oergevoel op, dat vind ik inspirerend. De objecten die ik maak dragen dit oerprincipe in zich. Hierin komt alles bij elkaar in een nieuwe vorm met een eigen betekenis.’

Rondleidingen
Iedere laatste vrijdag van de maanden januari, februari en maart leidt kunstenaar Ton Paauw u langs zijn werk ‘Kunst van het Vinden’. Aan de hand van filmpjes laat hij zien hoe hij op locatie werkt in Zuid-Frankrijk. 

Wanneer

  • Gesloten op maandagen, Koningsdag, 1e en 2e Kerstdag t/m 6 januari.

Prijzen

  • Volwassenen€ 5,00
  • KinderenGratis tot 4 jaar
  • Kinderen€ 2,50 van 4 tot 12 jaar
  • Senioren€ 4,00

Reviews