Paleis Soestdijk opent haar deuren!

Contact

Adres:
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Opnieuw pakt Paleis Soestdijk iets uit en worden nieuwe ruimtes op het landgoed opengesteld voor tijdelijke bezichtiging. Dit keer kunnen bezoekers de nog nooit eerder voor bezoek opengestelde Parade, de gebouwen gelegen tegenover het paleis, bezoeken. 

De Parade van het landgoed is gelegen aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg en kent, net als het paleis, een rijke historie. Anna Paulowna en Willem II realiseerden rond 1863 voor het personeel en de intendant hier woningen. In 1883 werden onder koning Willem III de stallen gebouwd. Deze stallen waren klaar in 1885. In de tijd van Juliana en Bernhard werd er ook aandacht besteedt aan de Parade. Zo is in 1976 de AA-Zolder ingericht als ontmoetingsplaats voor de personeelsvereniging van Paleis Soestdijk ‘AA-76’. In die periode werd ook de garage gebouwd voor alle dienstauto’s van de hofhouding.

Wanneer

  • Voor een bezoek aan de Parade dienen bezoekers in het bezit te zijn van een geldig paleisticket. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het bezoeken van de Parade. Wel is het noodzakelijk voor bezoekers om zich vooraf aan te melden. Dit kan op de dag zelf aan de kassa van Paleis Soestdijk. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor een bezoek om 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur of 15.30 uur. Het aantal deelnemers per bezoek is beperkt en een bezoek aan de Parade duurt ongeveer een uur. Vanwege de oversteek van de drukke Amsterdamsestraatweg en de toegankelijkheid van de diverse gebouwen op de Parade, is dit bezoek niet geschikt voor bezoekers die gebruik maken van rolstoelen, rollators, kinderwagens en buggy's.

Reviews