AFGELAST: De Tour van 80

Contact

Adres:
TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op 14, 15 en 16 augustus staat Utrecht in het teken van de wereldberoemde Spaanse wielerronde La Vuelta. In aanloop naar- en tijdens deze bijzondere dagen organiseert TivoliVredenburg onder de naam ‘Viva La Vuelta’ een speciaal Vuelta-programma.

Een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart brengt een ongekende ode aan Joop Zoetemelk, de held ook van hún jeugdjaren. Namen en rugnummers? BlaudzunWilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bert Wagendorp, JW Roy en Ocobar, zijn trouwe TI Raleigh-ploegmaten Henk Lubberding, Leo van Vliet en Johan van der Velde. En uiteraard kopman Joop Zoetemelk zelve. In de snel schakelende regie van Antoine Uitdehaag passeert verder een peloton wereldberoemde wielervedetten in een waaier vol verbluffende wielercinema en demarrerende verrassingen.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk zal weerklinken en verbeeld.

Reviews