Utrechtse Waterlinie Wandeltocht

Contact

Adres:
Utrecht CS
3511 CA Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op vrijdag 1 maart is de inschrijving gestart voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht op zaterdag 19 oktober 2019. Tijdens de eerste editie van dit unieke wandelevenement in de regio Utrecht maken wandelaars kennis met Utrechtse forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar groene omgeving. De deelnemers beginnen bij daglicht en wandelen de hele avond door. Zo ervaren ze de overgang van stad naar natuur en van licht naar donker. Daarbij steunt de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht het Diabetes Fonds.

Voor iedereen
De wandeltocht is er voor iedereen die het leuk vindt om actief buiten te zijn en daarbij verrast wil worden door de historische forten en hun verhalen. Onderweg is er van alles te beleven. Veel of weinig wandelervaring; dat maakt niet uit. Zowel groepen als individuen kunnen zich inschrijven. Met een persoonlijke of teamactiepagina kunnen deelnemers hun inzet laten sponsoren voor het Diabetes Fonds.

4 Routes
Er is keuze uit 4 routes variërend van 15 tot 35 km. Drie routes starten en finishen op het Jaarbeursplein bij het Utrecht Centraal Station. De start is afhankelijk van de gekozen route om 13, 14 of 17 uur en de finish is tot 23 uur. De kortste route (van 15 km tussen 18u en 23u) start en eindigt in de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. De wandelaars ervaren de natuur en de historische forten in het licht én in het donker. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland en is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed.

Organisatie
De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht is een initiatief van Michael Gane en Mattijn Boerkamp. Beide initiatiefnemers hebben ruime ervaring in het produceren van sport- en cultuurevenementen. De afgelopen jaren zijn ze nauw betrokken geweest bij evenementen zoals de Urban Culture Run in Utrecht, Dam tot Dam wandeltocht in Amsterdam, Culturele Zondagen in Utrecht, Zorgspecialist Grachtenloop in Haarlem en het Amsterdam Light Festival.

Initiatiefnemers Mattijn Boerkamp en Michael Gane over de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht:

“Utrecht heeft zoveel moois te bieden, maar een wandelevenement ontbrak verrassend genoeg nog. De Nieuwe Hollandse Waterlinie met de ruige forten, zoals de vier Lunetten, Fort Vechten en Fort Rijnauwen en de prachtige omliggende natuur vormde voor ons een gedroomde plek om zo’n evenement te organiseren. Een stevige wandeling door het groen, langs historie en cultuur past ook goed bij de ambities van Utrecht voor gezond stedelijk leven. We gaan er met alle deelnemers iets moois van maken op 19 oktober!”

Reviews