Open inschrijving fietstocht Rietveld

Contact

Adres:
VVV Utrecht Informatie Centrum
Domplein 9
3512JC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Fiets mee op zondag 28 juni met deze tocht en ontdek het leven van Gerrit Rietveld. Aankomende zondag is het Rietvelddag! Deze dag staat in het teken van de bekende Utrechtse architect Rietveld. De architect is onmiskenbaar beeldbepalend geweest voor Utrecht. Met zijn karakteristieke creaties was hij een eeuw geleden al modern. Hoe dat precies zit? Fiets mee!

Van zijn geboortehuis tot zijn absolute meesterwerk: Het Rietveld Schröderhuis, sinds 2000 op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Tijdens de fietstocht “De Stijl in Utrecht: Rietvelds Erfenis” ontdek je met een stadsgids van de VVV de soms verborgen parels van deze architect. Er is namelijk meer dan Het Rietveld Schröderhuis. Wist je bijvoorbeeld dat er een garagewoning van de hand van Rietveld in Utrecht staat? De bijnaam, “Het Zeefje”, heeft een bijzondere achtergrond. Dit en andere anekdotes over Rietveld en zijn werk hoor je tijdens deze ‘biografie op wielen’.

Wil je graag deelnemen aan deze fietstocht? Reserveer je ticket via de VVV. Deelname kost €15,- per persoon ecxl. fiets en €25,- incl. fiets.

Extra maatregelen

Om fietstochten op een veilige manier mogelijk te maken, is er in samenspraak met verschillende organisaties in Utrecht, een protocol voor stadswandelingen en fietstochten in Utrecht opgesteld. Een aantal van de belangrijkste punten lichtten wij hier uit. 

  • Volg de algemene richtlijnen van het RIVM
  • Bij het maken van de reservering dient aangegeven te worden hoe de groep is samengesteld. Wij wensen te weten met hoeveel personen jullie wensen deel te nemen en of jullie uit gezamenlijke huishoudens komen. 
  • Deelname aan de Open Inschrijving vind uitsluitend plaats op basis van een reservering. 
  • Het protocol wordt voorafgaand aan de fietstocht bekend gemaakt bij de deelnemers.
  • Door mee te gaan met de Open Inschrijving stemmen deelnemers in met het protocol. 
  • De stadsgids verklaart dat hij/zij gezond is als hij/zij een fietstocht uitvoert.
  • De stadsgids doet bij aanvang een gezondheidscheck bij alle deelnemers. Is er een deelnemer met klachten die op Corona wijzen, dan gaat deze deelnemer en de andere leden van een gezamenlijke huishouding niet mee op de stadswandeling.
  • Houdt 1,5 meter van elkaar en van de stadsgids. 

Het volledige protocol lees je hier.  

Wanneer

  • De fietstocht is in het Nederlands en in het Engels.

Reviews