nijntje wintermuseum

Contact

Adres:
nijntje museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Doe ski’s aan, rijd een stukje op de slee, bouw een sneeuwpoppuzzel, of versier een kerstengel. Trek je winterjas aan en kom spelen in het nijntje wintermuseum!

De wereld in het klein
Het nijntje museum is de wereld in het klein. Met de prentenboeken van Dick Bruna als inspiratie, ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. Zo is er het huis van nijntje, de dokter en het verkeersplein. Kinderen stappen écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes. In de winterperiode verandert het nijntje museum in een winterwereld. Alle tien themaruimten worden omgetoverd in winterse sferen. Natuurlijk doet de museumwinkel ook mee: nijntje-fans vinden er de leukste kerstcadeaus.

Kruip in Dick Bruna’s grote kerststal en speel met de winterfiguren. Gebruik de winterplantjes om de tuin van nijntje mooi in te richtten. Versier een kerstboom en maak je eigen kerstengel. Natuurlijk worden er ook kerst- en winterverhaaltjes voorgelezen tijdens het zondagse voorleesuurtje.

Animatie ‘hier woont nijntje’
Ook ‘s avonds is het nijntje wintermuseum een belevenis! Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam. Een goede reden om na je bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven. De animatie is elke avond te zien van 17:15-23:00 uur.

Wanneer

  • Gesloten op maandag. eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Prijzen

  • Gratis 0 en 1 jaar, Museumkaart
  • € 9,00 2 t/m 12 jaar
  • € 5,00 13 jaar en ouder
  • € 22,50 Gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Reviews