nijntje wintermuseum

Contact

Adres:
nijntje museum
Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter, en hoe! Vanaf 3 december tot en met 26 januari is het nijntje museum in warme wintersferen met het nijntje wintermuseum.
Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Doe ski’s aan, rijd een stukje op de slee, bouw een sneeuwpoppuzzel, of versier een kerstengel. Trek je winterjas aan en kom spelen in het nijntje wintermuseum!

De wereld in het klein
Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. Met de prentenboeken van Dick Bruna als inspiratie. Zo is er het huis van nijntje, de dokter en de dierentuin. Kinderen stappen écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Animatie ‘hier woont nijntje’
Een goede reden om na je bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven is de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De animatie is nog tot en met eind januari elke avond te zien van 17:15-23:00 uur. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam.

Bestel je kaarten op tijd
Voor het nijntje wintermuseum gelden de normale tarieven. Koop je kaarten online, dan weet je zeker dat er plek is. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.

Wanneer

  • Gesloten op maandag. eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Prijzen

  • Gratis 0 en 1 jaar, Museumkaart, Bankgiro Loterij VIP-KAART
  • € 9,50 2 t/m 6 jaar
  • € 6,00 7 t/m 17 jaar en volwassenen
  • € 23,50 gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Reviews