Theaterfestival De Parade

Contact

Adres:
Moreelsepark 0
3511 EP Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op de Parade staan jaarlijks ruim 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival start haar tournee in Rotterdam en reist met haar tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluit traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

Talloze artiesten en een mix van voorstellingen
Op het programma is een mix van theater, dans, musical, poppentheater, operette en comedy te zien. Theatergezelschap BonteHond, voor het eerst op de Parade, doet in LEUK een aanklacht tegen het ontkennen van dagelijkse ellende. Isolde Hallensleben en Helena Hilgerdenaar geven Boekentherapie. In samenwerking met het Doelen Ensemble brengt het Internationaal Danstheater drie dansduetten in Silent Songs. Club Helmbreker speelt de liefdesliedjes van Sintra’s album Watertown. De performers van La Isla Bonita gaan de strijd aan met elkaar in Dogs of War en ook regisseur Wieke ten Cate gaat het gevecht aan in Winnen is Belangrijker dan Meedoen.

Van migratie tot klucht
Migratie en identiteit worden op humoristische wijze bekeken door Nederlandse en Marokkaanse theatermakers in Zandgasten-Zmagria. De Iranese theatermaker Saman Amini vertelt in liedjesprogramma Samenloop van Omstandigheden zijn persoonlijke verhaal over alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat. Sabri Saad el Hamus ontvangt een groep Arabische vluchtelingen en Hollanders om gezamenlijk een trouwfeest te vieren, waar speeches en loslippige ooms en tantes niet ontbreken. Alfred van den Heuvel en Ellen Pieters spelen een klucht der vergissingen in de dr. Pil-show. Ulrike Quade Company toont het nieuwe Rusland, oud-topsporters vertellen hun verhaal en Hans en Henk brengen hun eigen sitcom.

Wanneer

  • Elke dag is het terrein om 14.00 uur open (uitgezonderd de eerste openingsavonden in iedere stad, dan om 18.00 uur). Zondag t/m donderdag sluiting om middernacht. Op vrijdag en zaterdag om 2.00 uur.

Reviews