Café Theater Festival

Contact

Adres:
Binnenstad
3512JE Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Het programma van het Café Theater Festival Utrecht 2019 is bekend. Van 7 tot en met 10 maart bespelen 29 aanstormende theatergezelschappen weer vol bravoure de Utrechtse kroegen met speciaal voor het festival gemaakte voorstellingen. 13 van de geselecteerde voorstellingen zijn ook toegankelijk voor niet-Nederlandssprekende bezoekers. Dit jaar presenteert het festival drie familievoorstellingen, een special lunch serving in NEEL (Restaurant LE:EN) en is er voor het eerst ook programma in Leidsche Rijn.

Het Café Theater Festival begint traditiegetrouw op donderdagavond 7 maart om 18.30 uur met de Staat van het Café in de Stadsschouwburg Utrecht. Ieder jaar schijnt een maker op eigen wijze zijn licht op het caféleven. Dit jaar is dat CLUB GEWALT, dat in 2013 speciaal voor het CTF werd opgericht en sindsdien op onder andere Down the Rabbit Hole, Lowlands en Theaterfestival Boulevard stond.

Language no problem
Onder de noemer ‘Language no problem’ zijn er deze festivaleditie maar liefst 13 voorstellingen geselecteerd die ook toegankelijk zijn voor niet-Nederlandssprekenden: van een ‘haarhangende’ danseres tot circustheater met livemuziek en emotionele dansduetten tussen moeders, dochters en zussen.

Familietheater op CTF
Ook presenteert het CTF drie familievoorstellingen, toegankelijk voor alle leeftijden. In Restaurant de Branding ontdekken Kira en Pinar de magie van het café, Nina van der Mark neemt je in Buurten in Oost mee naar de zee en het theatergezelschap Throw Flow presenteert in De Rechtbank poëtisch circustheater voor nieuwsgierige aagjes.

Lunchvoorstelling BOYS WON’T BE BOYS
Special serving! Op zondag 10 maart presenteert artistiek leider Rikkert van Huisstede in NEEL (Restaurant LE:EN) de lunchvoorstelling BOYS WON’T BE BOYS over de betekenis van mannelijkheid anno nu. Tickets voor deze voorstelling inclusief Aziatische lunch zijn verkrijgbaar via cafetheaterfestival.nl.

Café Theater Onderzoekers in Leidsche Rijn
Een jaar lang doet een theatergroep als huisgezelschap van het CTF artistiek onderzoek in een Utrechtse wijk. Dit jaar is dat de Trans//missie, die zich liet onderdompelen in Utrechts jongste wijk Leidsche Rijn. In Wijnbar Most spelen ze De mythe van Leidsche Rijn en nemen ze de toeschouwer mee naar een plek die pas net bestaat, maar nu al duizend stemmen en gezichten heeft.

Pay what you can
Achter de schermen hebben de 28 professionele gezelschappen de afgelopen maanden gewerkt aan hun cafévoorstelling. Om hun werk mogelijk te maken, introduceert het Café Theater Festival de komende editie een nieuw donatiesysteem. Volgens ‘Pay what you can’-principe vraagt de organisatie de bezoeker na afloop van de voorstelling een donatie te doen naar draagkracht. De organisatie stelt hierbij bedragen van 4, 7 en 10 euro per voorstelling voor, afhankelijk van wat je als bezoeker kunt missen en hoeveel voorstellingen je van plan bent te bezoeken.

Het Café Theater Festival viert van 7 tot en met 10 maart 2019 zijn zestiende editie. Een nieuwe aanstormende theater- en dansgezelschappen maakt speciaal voor het festival een korte, eigentijdse voorstelling die zij het hele weekend opvoeren in een van de 29 Utrechtse kroegen. Kijk voor het volledige programma, het blokkenschema en meer informatie op cafetheaterfestival.nl.

Reviews