Najaarsconcert: Ralph van Raat en het Dudok Kwartet

Contact

Adres:
Laan van Niftarlake 62
3612BV Tienhoven
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Meesterpianist Ralph van Raat wil zijn publiek de schoonheid van eigentijdse muziek laten beleven. Hij studeerde piano en muziekwetenschap in Amsterdam. Beide studies rondde hij cum laude af. Hij won vele prijzen en onderscheidingen; zijn concerten worden regelmatig uitgezonden op radio en televisie, zowel in Nederland als daarbuiten. In 2003 werd Van Raat Steinway Artist, waarmee hij toetrad tot een kring beroemde pianisten, waaronder Vladimir Horowitz, Martha Argerich, Alfred Brendel en Lang Lang.

Judith van Driel, Marleen Wester, Marie-Louise de Jong en David Faber zijn het Dudok Kwartet Amsterdam, een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van dit moment. Het kwartet ontving in 2018 als eerste Nederlandse ensemble ooit de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. ‘Iedereen was niet alleen onder de indruk van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en verbeeldingsrijke benadering van het musiceren,’ aldus het juryrapport. Zelf zeggen ze: “We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek.”

Van Raat en Dudok speelden het poli-stilistische pianokwintet van Schnittke al eerder samen in Tivoli Vredenburg. In Tienhoven speelt Van Raat daarnaast een speciale bewerking van Gershwin’s Rapsody in Blue voor piano solo.

Prijzen

  • van € 15,00 tot € 21,50

Reviews