Caravaggio en de Utrechtse School

Contact

Adres:
Nicolaaskerkhof
3512XC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Loop mee door het werk en leven van de Utrechtse Caravaggisten. Samen met het Utrechtse Gilde heeft het Centraal Museum Utrecht een mooie wandelroute door de stad Utrecht uitgestippeld. 

De Utrechtse Caravaggisten waren voor het merendeel leerlingen uit de school van de katholieke kunstschilder en autodidact Abraham Bloemaert (1566-1651). In het begin van de 17e eeuw maakten zij een reis naar Italië waar ze kennismaakten met de ‘clair-obscur’ schilderkunst van Caravaggio.

In deze wandeling zie je de plaatsen waar zij woonden, werkten, hoge gasten ontvingen als Rubens en Elisabeth Stuart (de Winterkoningin van de Palts) en waar ze uiteindelijk zijn begraven. Je loopt langs het voormalige Magdalenaklooster waar Bloemaert tekenles aan zijn leerlingen gaf en eindigt op de Mariaplaats waar Bloemaert 34 jaar lang zijn atelier in een voormalig kanunnikhuis had en de appartementen nu de namen van de Utrechtse caravaggisten dragen. Natuurlijk maak je op deze wandeling ook kennis met hun werk.

Aanmelden

Je kunt je voor deze wandeling aanmelden bij het Gilde Utrecht. Op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur via telefoon 030 - 234 32 52, of via e-mail post@gildeutrecht.nl (o.v.v. uw telefoonnummer).

Reviews