Lichtjesavond Slot Zuylen

Contact

Adres:
Slot Zuylen
Tournooiveld 1
3611 AS Oud Zuilen
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op zaterdag 21 september kunt u weer wegdromen bij de Lichtjesavond van Slot Zuylen! Wanneer de zon ondergaat verlichten honderden lichtjes het slot en de kasteeltuin. Binnen kunt u op eigen gelegenheid de ruimten verkennen en buiten in de tuin worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een bezoek aan Slot Zuylen is tijdens de Lichtjesavond extra bijzonder!

Vriendelijk spookjesbos
Voor de kinderen is een speciaal programma samengesteld. Slot Zuylen nodigt alle kinderen uit om als vriendelijk spookje naar de Lichtjesavond te komen! Bij binnenkomst krijgen kinderen een gratis lampion en in de tuin wordt een vriendelijk spookjesbos ingericht. Hier kunnen kinderen verlichte spookjes knutselen.

Schitterende muziek
Tijdens de Lichtjesavond speelt folkband Imbue live muziek tussen de vele lichtjes in de tuin. Zij laten zich inspireren door historische muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. Dansbare, opzwepende muziek wordt afgewisseld met melancholische ballades.

Historische culinaire presentatie
Naast alle fonkelende lampjes kan er tijdens de Lichtjesavond ook genoten worden van de culinaire presentatie van Beleef de Geschiedenis. De geschiedenis van Slot Zuylen wordt tot leven gebracht met hapjes uit de tijd van Belle van Zuylen.

Fotowedstrijd
Slot Zuylen en de Foto- en Videoclub Loenen organiseren tijdens de Lichtjesavond de fotowedstrijd 'Lichtjesavond in beeld'. Jong en oud zijn welkom om mee te doen met camera of mobiele telefoon! Leden van de foto- en videoclub zijn op de avond aanwezig om tips en korte workshops te geven.

Foto's kunnen ingezonden worden tot 1 oktober naar publiciteit@slotzuylen.nl (maximaal 2 foto’s per deelnemer en vermeld uw naam in de mail). Een deskundige jury beoordeelt alle foto’s. De winnaar wordt tijdens de eerste Herfstdag op zaterdagmiddag 5 oktober om 16.00 uur bekend gemaakt op Slot Zuylen.

Toegankelijkheid
Het Slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. Ook kinderwagens en rollators kunnen niet naar binnen. De tuin en Museumcafé zijn daarentegen wel toegankelijk.

Bereikbaarheid en parkeren
Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Wij raden u echter aan om met de fiets te komen, aangezien het parkeerterrein snel vol is. U kunt ook parkeren langs het Sportpark Zuilen aan de Burgemeester Norbruislaan en dan een stukje lopen naar het Slot. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

Prijzen

  • Volwassenen€ 8,50
  • Kinderen€ 4,50 t/m 12 jaar, inclusief lampion.
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis
  • LedenGratis

Reviews