Winter Station

Contact

Adres:
Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation 1
3581 XW Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

In de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw staat het Spoorwegmuseum als vanouds weer in de spotlights. Tijdens Winter Station zorgen honderden lampjes, de antieke carrousel, kerstbomen en de geur van oliebollen voor een nostalgische wintersfeer. Van 22 december t/m 6 januari kunnen families weer genieten van een prachtig gedecoreerd museum vol activiteiten en lekker eten. Zoals ieder jaar is de ijsbaan de grote publiekstrekker, er kan geschaatst worden tussen de historische treinen van het museum. 

De metamorfose van het Spoorwegmuseum tijdens de kerstvakantie is inmiddels een traditie. Families en gezinnen weten al jaren de weg te vinden naar Winter Station voor een gezellige dag uit voor de hele familie. Grootste publiekstrekker is de ijsbaan, in de grote museumhal kan geschaatst worden rond een historische stoomlocomotief. Schaatsen (en rekjes voor de beginnende schaatsertjes) zijn gratis te leen.

Dagelijks is er een gevarieerd programma met muziek en lekker eten. Op het buitenterrein kunnen kinderen gratis marshmallows roosteren boven een kampvuur. Daarnaast zijn alle attracties van het museum in vol bedrijf. In Stalen Monsters en de Vuurproef onderga je op een spectaculaire wijze de geschiedenis van de spoorwegen, acteurs spelen voorstellingen over de Oriënt Express. In het Techlab kun je al doende van alles leren over de techniek achter de trein. Nieuw geopend dit jaar is het Modellenmagazijn waar de unieke collectie modeltreinen en speelgoed een prominente plek heeft gekregen.

 

Wanneer

  • (24, 25 en 26 december geopend tot 17.00 en op 1 januari gesloten)

Prijzen

  • € 17,50 Tickets regulier (aan kassa). Vanaf 15.00 uur €10,00.
  • € 16,50 Online regulier (via website). Vanaf 15.00 uur €7,50.
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis

Reviews