Tentoonstelling: Het Archief als getuige van de Tweede Wereldoorlog

Contact

Adres:
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen
Schepersweg 6 E
3621 JK Breukelen
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Het RHCVV beschikt over diverse bronnen die dateren uit de Tweede Wereldoorlog, zoals foto’s, affiches, dagboekjes en oorlogskranten. Ook zitten veel aan de oorlog gerelateerde stukken ‘verstopt’ in de archieven van overheidsinstellingen. Archiefstukken op zichzelf vertellen niet veel, in ieder geval niet het hele verhaal, het is de context en combinatie van stukken die ervoor zorgen dat een archiefstuk begrepen kan worden. De verhalen van ooggetuigen vertellen ons hoe zij een bepaalde gebeurtenis hebben ervaren, ook archiefstukken vormen niet altijd objectieve weergave van de werkelijkheid, maar kunnen wel helpen de complexe werkelijkheid beter te begrijpen. Met de tentoonstelling Het archief als getuige van de Tweede Wereldoorlog wordt getracht die verhalen en archiefstukken samen te brengen zodat geschiedenis tastbaar wordt.

Archieven helpen ons zo herinneringen en gebeurtenissen levend te houden, en nieuwe generaties om te blijven herdenken en vieren

Wanneer

  • dagelijks t/m 31 augustus 202010.00 - 16.00 uur
  • De tentoonstelling is van 23 april tot 31 augustus 2020 - di t/m vrij van 10.00-16.00 uur te bezoeken en in de periode tot 1 juli ook op zaterdag van 10:00-13:00 uur.

Reviews