Voorjaarsvakantie in het Universiteitsmuseum

Contact

Adres:
Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Deze vakantie is er een onderzoeksstation in het museum, hier kun je van alles onderzoeken over zweven! Hoor hoe echte wetenschappers onderzoek doen of ontdek meer over het museum.

Minicollege slaap
Maandag t/m vrijdag
Wat gebeurt er precies in jouw brein tijdens je slaap en waarom is slapen onmisbaar voor de gezondheid van mens en dier? Wat is de invloed van slaap op genezing en jouw leerprestaties op school? Je hoort het tijdens het minicollege van slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Charlotte Teunis. Wil je Jeroen en Charlotte verder helpen met hun onderzoek? Download dan hier het slaap dagboek, vul het in en neem het mee naar de lezing! Meer informatie over het onderzoek en het dagboek vind je hier

Jeugdlab
Elke dag
In het Jeugdlab ga je zelf aan de slag met experimenten, maar pas op, je zintuigen kun je hier niet meer vertrouwen en misschien bestaat magie echt!

Onderzoeksstation Zweven
Elke dag
Waarom kunnen sommige dingen zweven? Kun je zelf ook iets laten zweven? En hoe voelt dat? Je ontdekt het bij het Onderzoeksstation Zweven. Hier kun je ook je eigen zwever maken en testen. En natuurlijk mag je die mee naar huis nemen.

Minirondleiding
Elke dag
Een museumgids neemt je mee in de wondere wereld van het museum en vertelt je de verhalen achter de collectie.

Vroege vogel korting
Bezoekers die tijdens de voorjaarsvakantie vóór 11.00 uur in het museum zijn, krijgen 50% korting op de entreeprijs

Reviews