Landelijke sterrenkijkdagen

Contact

Adres:
Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen tijdens de extra lange Sterrenkijkavonden op Sonnenborgh. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen is Sonnenborgh met korting geopend: kinderen en volwassenen kunnen voor €7,- naar binnen. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs! 

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars.

Lezingen
Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn er extra veel lezingen in de historische collegezaal: 

  • 19.30 uur - kinderlezing over de maan of de sterren (afhankelijk van wat er die avond te zien is aan de hemel). Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • 20.30 uur - Sterrenstelsels: over de oerknal en de ontwikkeling van het heelal sindsdien. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
  • 21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten: wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten..? Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Prijzen

  • € 7,00

Reviews