Steegzangers in Volksbuurtmuseum

Contact

Adres:
Nederlands Volksbuurtmuseum
Waterstraat 27
3511 BW Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op zondag 15 december worden de bezoekers van het Volksbuurtmuseum door het Utrechtse koor de Steegzangers getrakteerd op een muzikale middag.

Het koor brengt Nederlandstalige liedjes ten gehore, zowel klassieke als hedendaagse nummers komen voorbij. Speciaal voor deze middag nam het koor het lied ‘Toen was geluk heel gewoon’ op in haar repertoire.

De Steegzangers
In 1997 vonden de zangers elkaar (en hun naam) op initiatief van buurthuis De Sjuut in de Utrechtse Zeven Steegjes. Oorspronkelijk bestond het koor uit bewoners van de zuidelijke binnenstad. Het enthousiasme dat de zangers uitstraalden tijdens de optredens zorgde al gauw voor aanwas van buiten het stadscentrum, maar nog steeds is De Sjuut de thuisbasis.

Het koor, sinds 2019 onder artistieke leiding van dirigent Jack van Zijl, is uitgegroeid van een levendige zanggroep die vooral plezier heeft in het zingen, tot een koor dat het publiek weet te enthousiasmeren en te ontroeren. Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden (met name mannen) bij het koor.

Aanvullende informatie:
Datum: Zondag 15 december
Aanvang: 14.30 uur
Toegang is gratis voor museumbezoekers

Prijzen

  • Entree museum: Volwassenen € 5,-. Kinderen, Museumkaart en U-pas gratis.

Reviews