Landelijke sterrenkijkdagen

Contact

Adres:
Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Extra lang sterren kijken tegen een gereduceerde prijs! Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen tijdens de extra lange Sterrenkijkavonden op Sonnenborgh. 

Sterren kijken
Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen van Sonnenborgh. Tuur naar bergen, kraters en ravijnen op de maan en ga op zoek naar je eigen sterrenbeeld. Ook als het bewolkt is kun je sterren kijken: in het planetarium van Sonnenborgh vlieg je zo naar de maan, Saturnus of Mars. Er zijn meerdere korte voorstellingen per avond.

Lezingen
Op de Landelijke Sterrenkijkdagen zijn er extra veel lezingen in de historische collegezaal:

19.30 uur - Kinderlezing over de maan of de sterren (afhankelijk van wat er die avond te zien is aan de hemel). Voor kinderen vanaf 6 jaar.
20.30 uur - Bestemming zonnestelsel. Vanaf de oerknal en de miljarden sterrenstelsels die daaruit zijn ontstaan, reizen we naar onze eigen melkweg, de zon en de planeten in het zonnestelsel, met hun eigen manen en ringen. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.
21.30 uur - De zoektocht naar exoplaneten: wat zijn dit eigenlijk precies en zou er leven mogelijk zijn op deze exoplaneten? Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Wanneer

  • vrijdag 28 februari 202019.00 - 23.00 uur
  • zaterdag 29 februari 202019.00 - 23.00 uur

Reviews