Utrecht verbindt

Utereg ons stadsie! Wat zijn we trots.

We zien fantastische initiatieven ontstaan vanuit bewoners, ondernemers, vrijwilligers en liefdevolle mensen in Utrecht. Wil jij ook iets betekenen of heb je een helpende hand nodig? Wij bieden een mooi overzicht. 

Utrecht verbindt

De Domtoren voor iedereen

Helaas is de Domtoren op dit moment wegens het coronavirus (COVID-19) gesloten voor bezoek. Het is nog onbekend wanneer de Domtoren weer open zal zijn. 

Lees meer

Geniet van Utrecht - Highlights, activiteiten, evenementen en andere tips die je helpen de stad te ontdekken!

Fietsen

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Zo ontdek je de historische binnenstad, musea en buitenplaatsen.

Winkelen

Winkelen in de sfeervolle oude binnenstad met trendy modewinkeltjes, urban hotspots en boetiekjes of liever shoppen in het vernieuwde Hoog Catharijne. De winkels in Utrecht zijn zeven dagen per week geopend en direct te bereiken vanaf Station Utrecht Centraal. 

Utrecht uitgelicht - Bijzondere locaties en evenementen

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Verscholen in de natuur duiken ze plots op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Robuuste locaties in een 85 km lang lint, met zo’n 45 forten, twee kastelen en zes vestingen, verbonden door wandel-, fiets- en vaarroutes. Ontdek het grootste rijksmonument van Nederland.

Ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie