Utrecht verbindt

Deze onzekere tijd raakt ons allemaal. De maatregelen hebben een grote impact op ons leven. Juist om die reden moeten we elkaar steunen. Hoe help jij de lokale bakker, de buurvrouw of de verpleger bij jou in de straat? Utrecht verbindt, juíst nu!

Lees meer op utrechtverbindt.nl

Geniet van Utrecht - Ook nu kun jij op een leuke en veilige manier de stad en regio ontdekken!

Kies je winkel-moment!

Veilig winkelen doen we samen. Oók in de binnenstand is het belangrijk dat we 1,5 meter afstand van elkaar houden. Zeker nu is het noodzakelijk het goede moment voor je boodschappen te kiezen. Op welk tijdstip ga jij naar de stad? Wanneer kun jij comfortabel winkelen? En wist je dat je op vrijdag en zaterdag tot 19.00 uur terecht kunt in veel winkels?

Stap op de fiets

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Zo ontdek je de historische binnenstad, musea en buitenplaatsen. Zoek de rust op in de prachtige natuurgebieden in de regio!

Wandelen

Wandelen kan altijd! In Utrecht zijn er superveel mooie plekken om een heerlijke wandeling te maken. Loop je graag langs de oude grachten en mooie panden? Of ga je liever de natuur in? 

De Domtoren voor iedereen

Ga je met de lift of met de trap naar 100 meter hoogte? De Domtoren is op dit moment te bezoeken met een rondleiding onder begeleiding van een gids. Met de bezoekerslift sta jij in 3 minuten op 100 meter hoogte, maar ook als je met de trap gaat kun je zeker nog genieten van het prachtige uitzicht over Utrecht.

domtoren.nl

De singel is rond

De terugkeer van het water rond de Utrechtse binnenstad is een historisch moment voor de stad. De singel werd in de jaren ’70 gedeeltelijk gedempt om ruimte te maken voor een stadsautoweg. Nu wordt het weer een groene plek waar veel Utrechters ontspannen en elkaar ontmoeten. Wil je een rondje varen, suppen of wandelen? Of ben je benieuwd hoe ver de geschiedenis van de singel teruggaat?

Lees alles over de singel

Utrecht uitgelicht - Bijzondere locaties die het bezoeken waard zijn

Onontdekte plekjes

Er zijn enorm veel onontdekte plekjes in Utrecht. Dit is de ideale zomer om op ontdekkingstocht te gaan naar de plekken waar je de ruimte hebt om voldoende afstand te houden. Wij nemen je mee naar deze rustigste plekjes in en om ons stadsie. Hoor de vogels fluiten, geniet van de vrijheid en geef elkaar de ruimte!

Ontdek de onontdekte plekjes

75 jaar bevrijding in Utrecht

In 2019 en 2020 herdenken we dat het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Maar wat betekende dit precies voor Utrecht? Ontdek unieke Utrechtse verhalen en kom meer te weten over 75 jaar bevrijding.

75 jaar bevrijding