Fietsen - Verken Utrecht tijdens een fietstocht

Een leuke en ontspannen manier om Utrecht te verkennen, is op de fiets. Utrechters zijn gek op tweewielers. Wie in de stad om zich heen kijkt, ziet ze overal. Stevig vastgeketend aan palen en bruggen, geparkeerd in fietsenstallingen en langsrazend op de vele fietspaden. Ook de luisterrijke groene omgeving vol buitenplaatsen, musea en monumenten leent zich goed voor een fietstocht. Binnen een half uur bereik je indrukwekkende burchten, forten en kastelen.

Wil jij Utrecht ontdekken als een local? Kom langs in de VVV-winkel op het Domplein voor huurfietsen, fietskaarten van de omgeving of om je te laten inspireren door de mooiste Utrechtse fietsroute. Voor je het weet wil je niet anders meer!

Feitjes over fietsen

Utrecht voor fietsers

Utrecht innoveert enorm op het gebied van fietsen. Zo kun je vanaf eind 2016 je fiets parkeren in de grootste fietsenstalling ter wereld, vind je op veel plekken in de stad aanwijsborden op zonne-energie die aangeven waar nog vrije plekken in fietsenstallingen zijn en worden er continu nieuwe fietspaden aangelegd!