Belgisch Bierfestival Utrecht

Contact

Adres:
Janskerk
Janskerkhof 0
3512 BK Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Op 27 en 28 januari 2017 is het zover, het 1e Belgische bierfestival, “Fier op ons bier”, vindt plaats op een bijzonder locatie, de Janskerk, het hart van bierstad Utrecht! Omdat het tijdens het festival gaat om het proeven van de verschillende bieren zal tijdens het festival gebruik worden gemaakt van proefglazen. Er zullen tijdens het festival rond de 15 brouwerijen aanwezig zijn. Elke brouwerij zal meerdere Belgische bieren schenken.

Het festival komt op een mooi moment, 30 november is de Belgische biercultuur geplaatst op de cultuur erfgoedlijst van UNESCO. De Belgische biercultuur is uniek. Daar waar oude tradities op het gebied van brouwen in omringende landen verloren gingen waren onze zuiderburen in staat om oude brouwtradities te behouden. Hierdoor is de kwaliteit van de bieren hoog en behouden gebleven en wordt deze wereldwijd geprezen.

 Deelnemende brouwerijen:
Affligem - Brouwerij Duvel Moortgat - Brouwerij De Halve Maan - Lindemans - Chimay - Brouwerij Huyghe - BiiR - Brouwerij Gulden Spoor - Brouwerij Het Anker- Brouwerij De Brabandere - Seefbier - Brasserie de l'Abbaye du Val Dieu - Vliegende Paard Brouwers - Préaris – Alken/Maes

Wanneer

  • vrijdag 27 januari 201719.00 - 23.00 uur
  • zaterdag 28 januari 201713.00 - 17.00 uur
    19.00 - 23.00 uur

Reviews

Terug naar overzicht