Craigie Horsfield: How the World Occurs

Contact

Adres:
Centraal Museum
Agnietenstraat 3
3512 XA Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Na exposities in Tate Modern (Londen), Kunsthalle (Basel) en het Jeu de Paume (Parijs) presenteert het Centraal Museum dit najaar de omvangrijke solotentoonstelling van Craigie Horsfield. 

How the World Occurs
Iedereen ziet de wereld anders. Dit komt onder andere door de verschillende relaties die je hebt met de wereld om je heen en de geschiedenis die jouw kijk op de wereld beïnvloedt. Afhankelijk van hoe jij in verbinding staat met de wereld, geef je een betekenis aan beelden en situaties.

Met ruim veertig kunstwerken krijg je in de tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs de ruimte om na te denken over je relatie tot de wereld om je heen en de wijze waarop deze relatie jouw kijk op de wereld kleurt. Horsfield zet daartoe grote wandtapijten, fotografie, panelen en fresco’s naar zijn hand met behulp van uiterst sensitieve beelden van o.a. mensenmassa's en landschappen. Ook is er een geluidskunstwerk door de hele tentoonstelling te horen die Horsfield samen met sound artist Reinier Rietveld heeft gemaakt. 

Te zien
De tentoonstelling Craigie Horsfield: How the World Occurs is onderverdeeld in tien delen, waarbinnen telkens één werk of concept centraal staat. De werken tonen portretten, stillevens en mensenmassa’s - zoals bij rituelen, vieringen maar ook bij oorlogen en verwoestingen.

In de tentoonstelling zijn circa veertig werken te bewonderen, waaronder vijf enorme wandtapijten. Deze wandtapijten, geproduceerd in samenwerking met Flanders Tapestries uit België, vormen een belangrijk onderdeel van Horsfields oeuvre. Horsfield zet de wandtapijten in als een verhalend medium. Het letterlijk samenweven van individuele draden krijgt samen betekenis, samen vormt het een beeld. In tegenstelling tot het oppervlak van een foto, heeft een wandtapijt een hoge dichtheid. Het gaat Horsfield daarbij om het fysieke oppervlak, de huid van het tapijt.

Wanneer

  • dagelijks t/m 5 februari 2017
  • Maandag gesloten

Reviews

Terug naar overzicht