Culturele Zondag: Uitgesproken Utrecht

Contact

Adres:
Ganzenmarkt 1
3512GC Utrecht
Plan je route
Afstand:
({{distance}} {{unit}} vanaf jouw locatie)

Om de diversiteit aan stemmen en meningen te laten horen organiseert Culturele Zondagen op 11 en 12 maart Uitgesproken Utrecht. Een weekend dat in het teken staat van het gesproken woord met debatten, dialogen, poëzie, stand-up comedy en rap battles. Utrechtse en nationale initiatieven gaan het gesprek aan met het publiek over onderwerpen als mensenrechten, de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en ‘fake news’. Met medewerking van onder andere Vincent Bijlo, Maarten van Rossem, Midas Dekkers, Theater Utrecht, Building Conversation en vele anderen.

Zaterdagavond 11 maart
Als opwarmer voor de zondag vinden er op zaterdagavond al diverse activiteiten plaats. In EKKO bundelen Utrechtse ‘spoken word’ initiatieven hun krachten, met onder meer de finalisten van Poetry Slam, Pecha Kucha sprekers, FuckUp Nights en sprekers van Mensen Zeggen Dingen. In de sfeervolle Geertekerk voert Theatergroep Aluin het theaterstuk De Hervormers op: een ontmoeting en samenspraak tussen Luther, Erasmus en de Utrechtse paus Adrianus. Daarnaast beklimt Vincent Bijlo de preekstoel om een sermoen te houden. 

Zondag 12 maart
Uitgesproken Utrecht is het landelijke startschot voor de Vrijheidscolleges. In TivoliVredenburg geeft Maarten van Rossem een eigen draai aan het thema van de colleges: de ‘Vier Vrijheden van Roosevelt’. Aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen is er een Live Stem Wijzer in de Bibliotheek Utrecht. Aan de hand van stellingen gaan bezoekers met elkaar in discussie om zo tot een stemkeuze te komen. Theater Utrecht presenteert Facetimen met Sokrates. In en rondom het Stadhuis komen kleine huiskamers te staan waarin het publiek in gesprek kan gaan met onbekenden.

Kijk op de website van Culturele Zondagen voor het complete programma!

Wanneer

  • zaterdag 11 maart 2017
  • zondag 12 maart 2017

Reviews

Terug naar overzicht